
Natriumarme voorgerecht: kippensoep
Kippensoep maken
120 minuten
4 personen
Boodschappenlijstje
1 soepkip of kippenpoten uit soeppakket
1,2 l water
2 natriumarme groentenbouillontabletten Damhert
1 geschilde ui met daarin kruidnagel en laurierblad gestoken
1 geschraapte kleine winterwortel
2 stengels prei in ringen
fijngeknipte tuinkruiden
1 tomaat in partjes
peper uit de molen
nodig
grote soeppan, plank, zeef, grote kom
bereiding
Vul de pan met de kip, het water, de tabletten en de ui. Breng dit aan de kook en voeg de wortel en 1 prei toe. Laat 1½ uur trekken en zet de pan dan uit. Neem de kip eruit en laat die afkoelen.
Zeef de bouillon en laat een nacht staan (stollen van vet).
Haal het vlees van de botjes en bewaar die voor de vulling. Verwarm de volgende dag de bouillon met het vlees. Voeg de overige prei in ringen toe met de tuinkruiden. Verwarm ook de tomaat mee en maak op smaak af met peper.