
Natriumarm hoofdgerecht: tortilla's met kidneybonen
20 minuten
4 personen
Ingrediënten
400 g rundergehakt
2 eetlepels tacokruiden (zonder zout)
1 blik kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
3 eetlepels (maïs)olie
1 ui
1 blik tomatenblokjes (met het minste zout)
1 rood pepertje (fijngehakt zonder zaadjes)
8 tortilla's
100 g geraspte kaas (zoutarm)
Optioneel
1 blikje mais (afgespoeld en uitgelekt)
Bereidingswijze
Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 minuten op een matig vuur. Draai het vuur hoog, voeg het gehakt toe en roerbak deze tot het gehakt rul is en iets bruin begint te worden.
Voeg het gehakte pepertje en de tacokruiden toe. Roer de tomatenblokjes en de uitgelekte bonen erdoor. Wil je ook mais in het gerecht, voeg de maiskorrels dan nu toe. Breng het gerecht al roerend tegen de kook en laat het een paar minuutjes pruttelen totdat de saus wat indikt.
Schep een paar flinke lepels van het bonenmengsel op de tortilla's, vouw ze dicht en leg ze in een ovenvaste schaal, strooi de kaas erover en laat ze onder de hete grill goudbruin gratineren.