Hoge bloeddruk

Bovendruk = de hoogste druk in de bloedvaten als het hart zich samentrekt

Onderdruk = de lage druk die ontstaat na het ontspannen van het hart. 

De bovendruk wordt vaak gebruikt om te meten of iemand een te hoge bloeddruk heeft. Er worden meerdere metingen gedaan. Als deze metingen gemiddeld boven de 140 mmHg uitkomen dan is er sprake van een hoge bloeddruk.  



ontstaan van een hoge bloeddruk

  • roken
  • te weinig beweging
  • erfelijkheid
  • ongezond eten 
  • stress 

Gevolgen van een hoge bloeddruk 

Een hoge bloeddruk kan veel schade veroorzaken. Bij een hoge bloeddruk staan je bloedvaten voortdurend onder een hoge druk. Dit kan je organen beschadigen, zoals je hart, ogen en nieren.

De hoge druk kan de wanden van je bloedwanden beschadigen. Er kunnen zich dan stofjes ophopen. de bloedvaten worden nauwer en de kans op een hartinfarct of beroerte neemt toe.

De hoge bloeddruk zorgt ervoor dat het hart harder moet werken om het bloed rond te pompen. De hartspier wordt stijver en dikker. De pompkracht neemt af en er kan hartfalen ontstaan. 

Feiten 

Drop en zoethout zijn voedingsmiddelen die hypertensie veroorzaken. In drop en zoethout zit een stofje genaamd glycyrrhizine. glycyrrhizine verhoogd het bloeddruk. een aanvaardbare inname van drop is 2-5 stuks per dag. De aanvaardbare inname van zouthout is een halve kop thee per dag. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin